Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu u Somboru

Treće po redu prvenstvo Balkana u američkom fudbalu – Balkan Bowl – održaće se od 6. do 8. oktobra. Grad Sombor ponovo je domaćin turnira na kojem će učestvovati šest izabranih selekcija iz okruženja. Drugi put zaredom organizatori takmičenja su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), a u saradnji sa upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom “Soko” iz Sombora. Očekuje se da na šampionatu učestvuje preko 200 takmičara i takmičarki iz regiona.
Kao i prošle godine, svoje sportske izaslanike imaće Srbija, Slovenija, Hrvatska i All star SEVER tim Saveza američkog fudbala Vojvodine, a posebno raduje i dolazak reprezentativaca Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj je američki fudbal tek odnedavno u zamahu.
Na ovogodišnjem Balkan Bowl-u izabrane selekcije će se takmičiti u četiri kategorije:

– U15 fleg fudbal (beskontakna verzija, za uzrast do 15 godina)

– Fleg fudbal u ženskoj konkurenciji

– Fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina)

– Američki fudbal “9–9” seniori

Pored takmičarskog dela, na predstojećem balkanskom prvenstvu biće organizovani i brojni drugi sadržaji: takmičenje igrača ofanzivne i defanzivne linije, seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu i antidoping pravilima.

0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.