Janković bolja od Gerges

Najbolja srpska teniserka, Jelena Janković je sigurnom i smirenom igrom upisala četvrtu pobedu u karijeri na Nemicom, koja je previše grešila i nije mogla da se nosi sa pritiskom koji je Jelena nametala kretnjom i vrlo dobrim riternom.

Inicijativu je preuzela nakon tri gema, kada je izborila tri vezane brejk lopte i iskoristila drugu za 3:1. Delovala je mnogo sigurnije od rivalke, ali se kao nebrojeno puta dosad, nepotrebno našla u situaciji u kojoj je morala da “čupa” potvrdu brejka.

Nekako je stigla od 0:40 do đusa, a iako je Gerges imala jedan polu-zicer iz voleja na jednoj od brejk lopti, JJ je povela sa 4:1.

Ono što nije uspela u petom, Nemica jeste u sedmom gemu, kada je kroz nekoliko izjednačenja meč vraćen na servis – 4:3.

To ne znači i da je značajnije promenjen ritam – servisi sa obe strane su bili relativno klimavi, ali je uprkos ispuštenom brejku Jelena je nastavila da se bori za duge poene, neumorno vraća loptice i čeka česte neiznuđene greške svoje protivnice.

Julija Gerges je do kraja seta stigla do ukupno 25, naspram Jeleninih 8, što je bio i ključ na putu do vođstva srpske teniserke od 6:3.

Niz je nastavljen i u prvom gemu drugog seta, kada su tri loptice završile ili van terena ili na mrežici, a JJ upisala još jedan brejk.

Gerges se pribrala u četvrtom gemu, kada je njenu uobičajenu agresivnost i ravne udarce konačno počela da prati i preciznost.

To kao da je iznenadilo Jelenu, koja je počela da sumnja u svoj arsenal, a zatim je dvostrukom servis greškom vratila protivnicu u set – 2:2.

Nemica jeste bila u mahovima nešto sigurnija nego ranije, ali ju je Jelena fantastično pročitala u devetom gemu na brejk lopti, provukla iz trka bekhend pored nje i povela sa 5:4, što joj je bilo dovoljno za daljji plasman.

U trećem kolu će igrati protiv Svetlane Kuznjecove.

0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.